Geen categorie

My own customized mascaras

My own customized mascaras
by Friday Mascara

Het vinden van een goede mascara is voor mij altijd een hele klus en to be honest ik vind mascara het lastigste onderdeel van mijn make-up routine. Het is altijd weer een uitdaging om te zorgen dat mijn wimpers mooi zitten. Iedereen heeft andere wimpers en daarbij ook andere wensen voor een mascara. Ga je voor volume, krullende wimpers of wil je meer lengte? Een tijdje terug werd ik benaderd door Wendy van Friday Mascara. Ik nam een kijkje op hun website en was gelijk enthousiast over het concept. Je kan hier namelijk je eigen mascara customizen! Hoe? Lees snel verder…

Friday Mascara is het eerste mascara merk waarbij je jouw eigen mascara kunt samenstellen en daarnaast kun je ervoor kiezen of je jouw gepersonaliseerde mascara iedere 1,2 of 3 maanden wil laten bezorgen. Dit zodat je nooit zonder mascara zit! Super handig, maar hoe werkt dit precies? I’ll show you.

Stap 1:
Kies een formule, waarbij je de keuze hebt uit:

  • Volume
  • Extreem volume
  • Curling
  • All-in-one
  • Lengt & Define
  • Waterproof

Stap 2:
Kies een van de acht verschillende mascara borstels.

Stap 3:
Kies je frequentie:

  • Eenmalige bestelling
  • Per maand
  • Per 2 maanden
  • Per 3 maanden

Ik mocht van Wendy twee mascara’s uitzoeken en ik koos voor de Curling mascara met borstel nummer 3 en de Length & define mascara met borstel nummer 8. De mascara’s voelen erg stevig aan qua verpakking en iedere mascara heeft op de verpakking een leuke quote which I love. Een klein detail wat ze toch anders maakt dan andere mascara’s! De mascara’s werden geleverd in een doosje (inclusief spiegel) en waren goed verpakt. Het was echt alleen al leuk om dit te ontvangen (cadeautip!).

Op de eerste foto zie je de curling mascara met het borstel 3, die ook speciaal voor krullende wimpers is ontworpen. Ik gebruik trouwens voordat ik beide mascara’s gebruik eerst een wimper kruller. Als ik in de spiegel kijk naar mijn wimpers zijn ze mooi gescheiden van elkaar en zie ik zeker de mooie krul terug die me is beloofd. Na het eerste laagje vond ik mijn wimpers erg natuurlijk ogen, maar ik wilde toch even die extra touch. Dus ik besloot om eroverheen nog een tweede laagje aan te brengen. Door de tweede laag werden mijn wimpers ook wat intenser zwart van kleur. Na mijn eerste laag was de kleur vooral vrij subtiel. Ik kan wel zeggen dat mijn wimpers lang niet zo mooi gekruld zijn geweest. Ik ben erg tevreden over deze mascara, on to the next…

De tweede mascara is de length & define mascara met een in mijn ogen vrij ”normale” borstel. Deze soort borstels heb ik ook altijd gebruikt bij mijn andere mascara’s dus ik koos de vertrouwde weg (so me). Wat me opviel bij deze mascara is dat mijn wimpers gelijk na een laag al een stuk langer werden, langer dan bij de curling mascara. Wel merkte ik hier bij het tweede laagje dat mijn wimpers een beetje sticky werden en aan elkaar gingen plakken. Mijn tip daarvoor: gebruik een dunne nagelvijl om je wimpers te scheiden, werkt top! Bij de curling mascara was dit overigens niet nodig, dus dat was wel een verschil wat me opviel. Over deze mascara ben ik ook erg tevreden en ik kan niet zeggen dat ik echt één favoriet heb. De curling mascara zorgt dus voor een mooie krul en de length & define voor meer lengte en kleur. Het is maar net waar je meer van houdt en wat meer past bij je mood!

Naast het feit dat ik het concept erg leuk vind zijn ze bij Friday Mascara ook veel bezig met duurzaamheid. Alle mascara’s zijn duurzaam en ze hebben hun eigen recycle programma opgezet waarbij je jouw oude mascara’s kunt inleveren. Als je er 6 hebt ingeleverd krijg je een nieuwe mascara ervoor terug. Een mooi initiatief waar veel andere organisaties een voorbeeld aan zouden kunnen nemen. Oja, alle producten zijn ook dierproefvrij!

De kosten voor een mascara zijn bij een herhalende frequentie €10,50 per mascara en bij een eenmalige bestelling €12,50 per mascara. Dit is de prijs van een gemiddelde mascara bij de drogist, maar deze heb je dus zelf samengesteld! Ik ben fan van dit concept en ga deze mascara’s met veel plezier gebruiken!

Wat vinden jullie van dit concept? En zouden jullie ook een mascara bestellen bij Friday Mascara? Let me know!

Liefs Eline

6 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.