Make-up

MUA Burning Embers Palette

Makeup Academy
Burning Embers Palette

Afgelopen maand was ik aanwezig bij het Shake-up & Make-up event, zoals jullie misschien wel hebben gelezen in mijn vorige artikel. In mijn Instagram story vroeg ik van welk Makeup Academy product jullie graag een review wilde zien. Massaal werd er gestemd op het oogschaduw palette, well here we are. Vandaag review ik voor jullie het “Burning Embers” palette van MUA. Ik kon zelf ook niet wachten om met deze prachtige tinten te gaan spelen! So let’s play…

Alleen van deze foto word ik al blij, kijk nou hoe gorgeous deze kleuren zijn! Bruin tinten doen het altijd goed, maar roze tinten had ik eigenlijk nog helemaal niet in mijn stash. Daar kwam na het MUA-event dus verandering in! Het palette bestaat uit 25 verschillende kleuren, vooral matte kleuren en wat enkele shimmers. De verpakking voelt erg stevig aan, wel vind ik het persoonlijk altijd fijn als er een spiegel in een palette zit. Verder ziet het er top uit!

Ik heb nog nooit eerder een oogschaduw palette van Makeup Academy geprobeerd dus het was voor mij ook echt een first impression. Voor mijn oog look wilde ik een beetje de roze tinten gebruiken. Wat me meteen opviel is dat de oogschaduw erg poederig was, echter gaf het weinig fall out onder de ogen. TIP: zorg er altijd voor dat je de oogschaduw goed aftikt voordat je het aanbrengt om fall out voorkomen.

Verder merkte ik ook dat ik de kleuren echt moest opbouwen. Dit vind ik niet erg, maar je moet je er bewust van zijn dat het meer moeite kost om het effect te creëren wat je bijvoorbeeld met een Urban Decay palette direct krijgt. Toch valt het pigment me niet tegen. Voor de swatches moest ik wel wat meer product pakken, maar zoals ik al zei het pigment is op te bouwen. Vooral de felle kleuren waren echt goed gepigmenteerd.

De kleuren zijn eenvoudig te blenden waardoor ze heel mooi in elkaar overlopen. Ook zitten er dus 25 verschillende kleuren in, dus je kan eindeloos veel looks maken met dit palette. Van een natural every day look tot een ultra glam look. Zeker een pluspunt!

In mijn oog look heb ik gekozen voor roze en oranje tinten. Eerst als basis een neutrale kleur over het hele ooglid. Vervolgens een roze/oranje tint in de crease en een diep roze tint in de uiterste hoek om meer diepte te creëren. Daarnaast een klein roze laagje op het uiterste randje van mijn waterlijn (goed uitblenden) om de look mooi over te laten lopen en tot slot een popping shimmer in de binnenste ooghoek. Dat laatste vind ik altijd echt de look afmaken en niet te vergeten: look at this shimmer!

Ik heb nu al zin om nog meer looks te gaan maken met dit palette, want zoals ik al zei je kan er veel kanten mee op. TIP: voor extra pigment spuit een klein beetje fixing spray op je kwast en breng daarna de oogschaduw aan, hierdoor wordt de kleur veel intenser!

Getting excited already? Makeup Academy is verkrijgbaar bij Kruidvat en dit palette zal rond november/december in de winkels liggen. Misschien wel een leuk kerscadeautje?  Mocht je niet kunnen wachten dan kun je altijd een kijkje nemen op de website van Makeup Academy, daar kun je ook meer informatie vinden. De prijs is voor mij nog onbekend, maar mocht deze online komen dan zal ik deze zeker toevoegen in dit artikel!

Wat vind jij van dit palette Burning Embers palette? En wat is jouw favoriete palette? 

Liefs Eline

 

36 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.