parijs
Travel

Disneyland & Parijs

Disneyland & Parijs

CAN I GO BACK ALREADY? Dit jaar organiseerde ik samen met mijn vriendin Kelly ons vriendinnenweekend. Het concept wat we hebben bedacht is dat we iedere verjaardag geld in een pot stoppen en daar eens per jaar een weekendje weg gaan. Kelly en ik wilden onze vriendinnen echt verassen met een top locatie en we hebben dus geregeld dat we een weekendje naar Parijs gingen inclusief een dagje DISNEYLAND! 

20bcda23-3ad2-4347-9fee-8cb15e874f1d.jpg

Where DREAMS come true. Voor een paar meiden was dit de eerste keer dus inderdaad een droom die uit kwam! Zelf ben ik al een paar keer in Disneyland geweest, but let be honest je kan nooit vaak genoeg in Disney zijn geweest.

The Trip & the Hotel
We zijn zelf met de auto gegaan en normaal gesproken is dit ongeveer 5 tot 6 uur rijden. Wij hebben het echter voor elkaar gekregen om er 8 uur over te doen, een mega lange rit. Eenmaal aangekomen bij het hotel was de receptie gesloten (I will save you this story), maar na de nodige drama en de vermoeiende reis zijn we lekker gaan slapen.

We verbleven in het hotel: “Campanile Meaux Sud Nanteuil Les Meaux” wat een kwartiertje rijden was tot Disneyland en 50km van Parijs af. Qua locatie was dat dus ideaal. De kamers waren niet erg groot, maar ze waren schoon en prima voor een weekendje weg.

We´re going to DISNEYLAND
Eindelijk was het dan zo ver, zaterdag 21 april vertrokken we al vroeg in de ochtend naar Disneyland Parijs. Het weer was echt super, we konden lekker in onze korte broekjes naar het park! Ook qua wachttijden hebben we mega veel geluk gehad, we hebben nergens langer dan 40min hoeven wachten, lucky us!

6556a42f-5cc8-476b-bcb8-52ab8351093d

Overdag hebben we de parade bewondert en wat was dit leuk! Ik voel me altijd weer echt een kind met al die Disney prinsessen en figuren om me heen, LOVE IT! Alleen rondlopen in het park is al zo mooi. Bij dit pretpark hebben ze aan zoveel prachtige details gedacht en alles is zó mooi aangekleed, Disney vibes everywhere!

In de avond was er een nieuwe eindshow. Een prachtige projectieshow op het Disney kasteel gecombineerd met een vuurwerk show aan het einde, dit was echt adembenemend mooi!

Oui, oui, PARIS
Op zondag zijn we al vroeg uitgecheckt omdat we onze laatste uurtjes nog goed wilde benutten in Parijs zelf! We hadden nog de ochtend en de middag dus we hadden besloten om de Eiffeltoren te gaan bezichtigen. Ook op zondag was het prachtig weer en hebben we lekker gerelaxt in het parkje voor de Eiffeltoren zelf. In case you know me well, ofcourse I made over 100 pictures.

Daarna zijn we in een gezellig straatje in de buurt van de Eiffeltoren gaan lunchen bij “Kibe”. Hier zaten we lekker in het zonnetje en hebben we super lekker gegeten! Hier hebben we nog gezellig even na zitten kletsen over het weekend en toen zijn we terug naar de auto’s gegaan.

Het was echt een weekend voor in de boeken! Het was super gezellig, we hadden prachtig weer en we hebben alles gedaan wat we wilde doen. Hieronder heb ik nog wat tips als ik je met dit artikel op ideeën heb gebracht:

  • Als je met de auto naar Parijs gaat parkeer je auto dan in een buitenwijk van de stad. Dit is veel goedkoper en dan kun je de metro/trein nemen naar het centrum.
  • Als je in Disney wilt gaan lunchen ben je veel geld kwijt. Haal van te voren wat zakken broodjes met bijvoorbeeld een pot pasta/pindakaas en smeer je eigen broodjes. Dit scheelt veel geld, maar ook veel tijd. Want ja als je in Disney bent wil je natuurlijk zoveel mogelijk doen!
  • Probeer het concept eens van onze verjaardagen. Je doet iedere verjaardag of bijvoorbeeld iedere maand geld in een pot en gaat daar eens in het jaar iets leuks van doen. Je hoeft bijna niks meer bij te leggen en je had het geld anders uitgegeven aan een cadeautje, win win!
  • Koop je Disney tickets op tijd, ze worden duurder rondom de vakantieperiode.

Ik mis Disney nu al en wat hebben we het leuk gehad. Ik en mijn vriendinnen hebben mega genoten en ik ben benieuwd waar we volgend jaar heen zullen gaan op ons vriendinnen weekend 2019!

Ben jij weleens in Disneyland geweest? Zo ja wat was jou favoriete attractie? 

Liefs Eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.