Make-up

Beautyblender V.S. Real Techniques Sponge

Beautyblender
V.S.
Real Techniques Sponge

My first battle! Laatst heb ik een review geplaatst over de Beautyblender pro, waar ik erg enthousiast over ben. Nu ben ik sinds kort ook de Real Techniques Miracle Complexion Sponge aan het uittesten en het leek me leuk om ze eens te gaan vergelijken. In dit artikel gaan we dus een battle houden tussen de twee verschillende sponsjes. Ben jij benieuwd welke spons beter is? Let the battle begin!

28313736_1833940570014729_465725401_n

She got the looks
Als we ze qua uiterlijk gaan vergelijken hebben ze een andere vorm. De Beautyblender heeft een ei-vorm en de Real Techniques spons heeft ook een platte kant. Ook groeien ze allebei als ik ze vochtig maak, in tegenstelling tot budgetvarianten zoals de sponsjes van de Primark.

Qua kleur is de Beautyblender Pro zwart en die van Real Techniques fel oranje. Een leuk zomers kleurtje, maar ik merk toch dat ik zwart fijner vind. Why? Bij de oranje kleur zie je ieder vlekje meteen erg goed en bij de zwarte kleur valt dit minder op.

Application
Bij het aanbrengen merk ik dat ik met de Real Techniques spons harder moet werken om hetzelfde resultaat te krijgen als met de Beautyblender. Hij is wat stugger en daardoor gaat het blenden moeizamer. De Beautyblender voelt erg zacht aan en is daardoor zowel sneller als effectiever in gebruik.

28458831_1833940573348062_361257014_n

Over de vorm de Real Techniques spons ben ik erg te spreken, ik kom overal goed bij en de platte kant werkt is ideaal voor grotere oppervlakken. Met het puntje kun je makkelijk bij de hoekjes of bijvoorbeeld je concealer blenden. Dat laatste is ook het geval bij de Beautyblender, die heeft ook een preciezer puntje en bij deze spons gebruik ik de bolle onderkant voor de grotere oppervlakken. Qua vorm vind ik ze allebei fijn werken!

Let’s clean
Zoals ik al zei vind ik de Beautyblender qua kleur fijner, omdat deze er minder snel ”vies” uitziet. Qua schoonmaken zijn beide sponsjes eenvoudig schoon te maken. Ik gebruik hiervoor altijd lauw warm water en Zwitsal zeepvrije wasgel. Ik wrijf de wasgel over de stukken heen die vies zijn en spoel ze daarna goed af. Dit gaat bij beide sponsjes heel makkelijk!

Who is the winner?
De Beautyblender is verkrijgbaar voor €19,95 bij de Douglas en de Real Techniques Sponge voor €5,95 bij de Boozyshop. Er zit dus duidelijk verschil in de prijs en ik vind persoonlijk dat je dit ook wel merkt aan de kwaliteit.

Als ik echt moet kiezen dan ga ik toch voor de BeautyBlender, qua kwaliteit en manier van werken vind ik deze spons toch wel echt het fijnste. Wel vind ik zoals ik al zei, de vorm van de Real Techniques spons erg fijn en het is de beste budget optie van de Beautyblender die ik tot nu toe heb getest!

Conclusie: mocht je de Beautyblender aan de dure kant vinden dan kan ik zeker de Real Techniques Sponge aanraden. Je moet iets harder werken, maar als je je best doet kun je er zeker een mooi resultaat uit halen!

Welke spons gebruik jij altijd? Of ben je meer van de make-up brushes? Let me know!

Liefs Eline

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.