Make-up

Real Techniques by Sam & Nic

Real Techniques Brushes
by Sam & Nic

Oh my GODbest present ever! Afgelopen januari was ik jarig en heb ik allemaal leuke cadeautjes gekregen, waaronder deze brush set van REAL TECHNIQUES. Toen ik dit cadeautje openmaakte was ik super blij (to be honest, I started screaming) en ik kon niet wachten om ermee te gaan spelen. In dit artikel vertel ik jullie alles over deze brushes en of het echt de moeite waard is om te investeren in goede kwasten. Let’s go!

25589848_1793427767399343_1761428399_n

The package
Oke ik zal proberen om hier niet 3 A4’tjes vol te typen, maar OH MY deze kwasten zijn echt to die for! Deze limited edition set bevat vijf kwasten en twee make-up sponsjes (review komt binnenkort online). Wat ik gelijk kan zeggen over deze kwasten is dat ze extreem zacht aanvoelen, dus ik ben erg benieuwd hoe ze werken op de huid.

De brushes zijn holografisch met oranje, roze en paarse tinten. Ik durfde ze bijna niet te gaan gebruiken omdat ze ZO mooi zijn I mean … look at that, maar ik heb ze uiteraard niet gekregen om naar te kijken. Laten we ermee aan de slag gaan!

What’s the deal?
Oke oke tot zover de prachtige look van deze kwasten. In deze set van Real Techniques zitten naast de twee beauty sponzen vijf verschillende brushes (v.l.n.r.):

 

– bronzer brush
– contour brush
– domed shadow brush
– shading brush
– smudge brush

Ik vind persoonlijk dat je kwasten moet gebruiken waarvoor jij ze fijn vindt. Het is handig om richtlijnen te hebben, maar ik gebruik ze vaak ook voor andere dingen dan waarvoor ze zijn bedoeld.

We beginnen met het aanbrengen van oogschaduw. De domed shadow brush vond ik heel fijn om oogschaduw aan te brengen over het hele ooglid. Ook vond ik het fijn om deze te blenden met dezelfde kwast, heel multifunctioneel! De shading brush is een wat preciezer kwastje, wat ik fijn vind om oogschaduw aan te brengen in mijn arcadeboog en deze uit te blenden. Ik ken mensen die deze kwast gebruiken om concealer te blenden, dus ook deze kwast heeft meerdere voordelen! De smudge brush gebruik ik wel precies waarvoor die is bedoeld, namelijk om oogschaduw te smudgen, hiermee bedoel ik de oogschaduw onder mijn wimper rand vervagen om zo een smokey-effect te creëren.

Dan hebben we nog twee gezichtskwasten. De bronzer brush is zoals de naam al zegt bedoeld voor bronzer. Eigenlijk gebruik ik dit nooit dus ik gebruik de kwast vooral om mijn gezicht af te poederen, daarvoor vind ik hem heel fijn! De contour brush gebruik ik voor veel verschillende dingen: om highlighter mee aan te brengen, om mee te contouren en om onder mijn ogen af te poederen. Deze kwast vind ik echt mega fijn!

27153340_1793427900732663_626756634_n

Conclusion
Ik ben zo enthousiast over deze kwasten en nee dit komt niet alleen door hoe ze eruit zien (maybe just a little bit). Ze zijn ontzettend zacht, multifunctioneel en ze pakken ontzettend veel pigment op. Dit is echt het verschil wat ik merk met mijn goedkopere kwasten, als ik daarmee dezelfde oogschaduw aanbreng komt er veel minder kleur vanaf. De kwasten zijn zeker niet goedkoop, maar ik ben er nu wel achter gekomen dat goede kwasten echt een verschil kunnen maken. Ik ben super blij met mijn brush set!

De holografische kwasten zijn helaas limited edition, maar de originele varianten zijn verkrijgbaar op de officiële site van Real Techniques en bij de Boozyshop.

Wat voor kwasten gebruiken jullie voor je make-up? Of heb jij een kwast/kwasten set die ik echt moet proberen? Let me know!

Liefs Eline

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.