Personal

Een nieuwe studie: Communicatie

Een nieuwe studie:
Communicatie

Een HBO studie is iets waar ik al heel lang mee bezig ben in mijn hoofd. Welke richting ga ik op? Wat past bij mij? Wat kan ik er later mee gaan doen? Dit waren allemaal vragen die door mijn hoofd gingen het afgelopen jaar…

Uiteindelijk heb ik na een lange zoektocht ervoor gekozen om te beginnen aan de opleiding communicatie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In dit artikel vertel ik jullie meer over mijn keuze, hoe ik deze keuze heb gemaakt en hoe het nu gaat op school. Ben je nieuwsgierig geworden? Continue reading!

22264919_1652849198123868_1172067654_n

De zoektocht naar een studie was voor mij een lange weg. Mijn vorige opleiding was toerisme luchtvaartdienstverlening, dit was een mbo niveau 4 opleiding. Toen ik klaar was met deze opleiding merkte ik dat ik hier niet gelukkig van werd en ik wilde dus op het HBO een andere richting op gaan.

Die keuze was niet zo moeilijk, maar welke richting ga je dan op? Dat was de vraag. Ik ben veel verschillende studiechecks gaan doen, open dagen gaan bezoeken en ik heb meegedaan aan een paar meeloopdagen. Ik had mezelf ingeschreven voor de PABO, maar helaas was ik hier niet aangenomen. Hierdoor moest ik weer opnieuw beginnen aan een studiekeuze. Persoonlijk was dit voor mij een grote tegenslag.

Uiteindelijk ben ik verder gaan kijken. Waar liggen mijn kwaliteiten en interesses? Wat doe ik graag? Schrijven is iets wat ik erg leuk vind om te doen. Daarnaast waren bloggen en social media dingen die ook duidelijk naar voren kwamen als interesses. Ik kwam op internet terecht bij de opleiding communicatie en een collega van mij had deze opleiding zelf gevolgd . Wat super fijn was want ik kon met al mijn vragen bij haar terecht!

De studie communicatie die ik volg zit in Nijmegen op de HAN bij de faculteit economie en management.

22278562_1652928964782558_1508444478_n

Sommige van jullie zullen nu wel denken wat houdt de opleiding communicatie precies in? Dat zal ik even kort toelichten. Communicatie is een ontzettend brede studie. Zo leer je van alles over : reclame, PR, media, vormgeving, internet, marketing, online communicatie en social media. Dit is nog een korte samenvatting, maar zoals je ziet kun je als communicatie professional veel verschillende kanten op.

Daarnaast leer je bij deze opleiding ook hoe je samen moet werken, hoe je moet adviseren, presenteren en hoe je initiatief moet tonen. Dit zijn belangrijke vaardigheden binnen de communicatie branche.

De eerste maand zit er inmiddels alweer op en ik ben super enthousiast over de opleiding tot nu toe! Dit jaar hebben ze de manier van lesgeven helemaal veranderd. Zo heb je dit jaar voor het eerst verschillende blokken van 1 project. Je bent met alle vakken dan ook echt bezig met dat ene project, alleen bij ieder vak komen verschillende aspecten van het project aan bod.

22278782_1652849211457200_1283063844_nZo hadden we de eerste periode het project ”de merkenbouwer”. In deze module leer je de basisstappen van een marketingcommunicatie plan, zo leer je bijvoorbeeld hoe je merken, doelgroepen en concurrenten moet analyseren. Super interessant en heel leuk, omdat je dus een aantal weken lang iedere les met hetzelfde project bezig bent en je jezelf er dus helemaal in kunt verdiepen.

Ik ben erg blij met de keuze die ik heb gemaakt om aan deze studie te beginnen. Ik merk dat ik me op mijn gemak voel in de lessen en heel gemotiveerd ben. Ik kan mijn creativiteit erin kwijt en leer ontzettend veel. Tot nu toe ben ik dus zeker enthousiast!

Hebben jullie nog vragen over de studie communicatie? Of wat studeren jullie op dit moment? Laat het me weten in de reacties!

Liefs Eline

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.