Travel

Rhodos

Travelpost : RHODOS

Summer is almost over! Aan al het moois komt een eind, zo ook aan de zomervakantie. Dit doen we niet zonder een travelpost van mijn laatste trip naar het Griekse eiland Rhodos! Via Düsseldorf vlogen wij met de luchtvaartmaatschappij Condor naar Rhodos. Wat betreft de maatschappij heb ik niks te klagen, zowel de heen- als de terugvlucht verliepen prima.

Het hotel waar wij verbleven was het vier sterren hotel Smartline Cosmpolitan, dit lag vlakbij het plaatsje Ixia. Een prachtige gerenoveerd hotel op loopafstand van het strand. We hadden als verzorging all-inclusive en het eten was erg goed. Normaal gesproken ben je het eten na een tijdje wel zat, maar dat was hier niet het geval. Het was iedere dag gevarieerd en er werd ook veel vers bereid, YUM!

Wat ik sowieso kan adviseren : rent a car! Wij hebben dit een dag gedaan en we hebben toen het hele eiland rond gereden. We hadden zelf opgezocht waar we graag heen wilden gaan en we hebben toen zelf een route gemaakt. Het voordeel hiervan was dat je zelf kon bepalen waar je heen ging en hoelang je er wilde blijven. Je zat nergens aan vast zoals bij een geboekte tour.

Ben jij benieuwd wat wij de mooiste en leukste plekjes vonden op het eiland? Lees dan snel verder!

Boat trip to Lindos

Een van de eerste dagen hebben wij een boottocht naar Lindos geboekt. Dit was een boottocht met prachtige stops waar we mochten zwemmen. Er was duidelijk niets gelogen, de plekjes waar we stopten waren adembenemend mooi! Zoals je op de foto’s ziet was het water helemaal helder en fel blauw. Bij iedere stop kreeg je een halfuur om te zwemmen en om foto’s te maken. Tijdens deze tocht zijn we ook nog dolfijnen tegengekomen. Dit was de eerste keer dat ik ze in het wild zag, erg leuk om een keer mee te maken!

Eenmaal aangekomen bij het plaatsje Lindos hadden we 2,5 uur vrije tijd. In Lindos is het gemiddeld 5 graden warmer dan op de rest van het eiland. Het was dan ook bloedheet, maar dit heeft ons er niet van weerhouden om het plaatsje te gaan verkennen. We hebben lekker de toerist uitgehangen, geluncht en mooie plekjes gespot! Ook hier was het water heel blauw en je had en zandstrand. In tegenstelling tot het strand bij ons hotel, dat waren helaas kiezelsteentjes.

The Seven Springs

Dit was een van de plekken die we met de auto hebben bezocht. Dit was een van de bekendste toeristische bezienswaardigheden van het eiland, dat beloofd wat! Het is een natuurgebied met daarbij stromende beekjes, een meertje en waterval picture proof! Voordat je bij deze waterval uitkwam zijn wij eerst door een tunnel gegaan. Dit was een tunnel van 168 meter lang, 75 centimeter breed en maar 170 centimeter hoog!

Je kunt wel nagaan als je twee jongens bij je hebt van beide bijna twee meter, dat dit er hilarisch uit zag. Er stroomde een beekje door de tunnel dus we liepen op bloten voeten erdoorheen. Ik was blij dat we een zaklamp hadden op onze telefoon, want ik was natuurlijk weer de bangerik van de groep, as always. Daarna kwam je uit bij deze mooie plekjes die je ziet op de foto, dus al met al ben ik blij dat ik door ben gegaan!

Opgravingen in Kámiros 

Mocht je geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van het eiland, dan kan ik je aanraden om naar deze archeologische opgravingen te gaan kijken. Deze stad is door een aardbeving verwoest, maar er staan nog steeds overblijfselen. Zo kun je nog waardevolle elementen bewonderen, zoals een badhuis en delen van het amfitheater. Voor deze toeristische attractie betaal je een entreeprijs van €6,-.

 

Rhodos stad

21121901_1610264109049044_1514128832_n

In Rhodos stad heb je een oud- en nieuw gedeelte. Het oude gedeelte is erg mooi met klassieke gebouwen en er hangt een gezellige sfeer. Je hebt veel souvenir winkeltjes en leuke terrasjes/barretjes. Zeker leuk om een dagje of avondje heen te gaan. Oh en als je dol bent op cocktails probeer dan eens de Stawberry Daiquiri, it’s my favorite!

In het nieuwe gedeelte van Rhodos stad vind je de moderne winkels zoals de Zara en een MAC store. Als je van stappen of een avondje borrelen houdt zit je hier ook goed. Er is namelijk een bar street met veel verschillende clubs en kroegjes. Voor ieder is er wat wils en het is echt een aanrader als je van goed feesten houdt!

Faliraki

In Faliraki zijn we een avond geweest. We hebben hier wat gedronken bij de Chaplins Beach Bar. Zoals je al kan raden zit het dus aan het strand en je kon hier lekker chillen in een lounge set! Na een drankje hebben we daar super lekker gegeten bij een typisch Grieks restaurantje. How cute is this? Ook hier zijn genoeg mogelijkheden om te gaan stappen! Over het algemeen is er in Faliraki veel te doen, dus ook dit is zeker een aanrader om eens een kijkje te nemen.

Ik heb een geweldige vakantie gehad in Rhodos en dit waren toch wel mijn hoogtepunten! Mocht je zelf nog naar Rhodos op vakantie gaan of nog vragen hebben, stel ze gerust.

Ik hoop dat jullie iets aan mijn travel post hebben en misschien zelf wel geprikkeld zijn om ook naar Rhodos op vakantie te gaan. Wat was jullie vakantie bestemming deze zomer?

Liefs Eline

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.