Travel

Hand luggage do’s & dont’s

Hand luggage
DO’S & DON’TS

Wat mag wel en wat mag niet mee in je handbagage? Dit is een vraag waar veel mensen altijd struggles mee hebben als ze op vakantie gaan. Denk bijvoorbeeld aan vloeistoffen. Hoeveel mag er precies mee? En hoe groot mag het zijn? Op mijn stage bij Eindhoven Airport heb ik ook bij security gewerkt. Hier kregen we trainingen over wat er wel en niet mee mag in je bagage. Vandaag deel ik met jullie alle do’s and don’ts wat betreft jullie handbagage!

handbagage

Liquids 

Dit is vooral bij vrouwen altijd een stress momentje. Wat valt er nou onder vloeistof en wat niet? Don’t worry, ik zorg ervoor dat je niet meer voor verassingen komt te staan op het vliegveld!

In je handbagage mag je vloeistoffen meenemen met een maximum van 100 ml in de daarvoor bestemde transparante, 1 liter zakjes. Let dus goed op de inhoud van het product bij het inpakken van je bagage! Het is toegestaan om één zakje per persoon mee te nemen. De zakjes moet je bij de security check altijd zichtbaar in de bak leggen, zodat ze apart gescand kunnen worden. Het is dus ook handig als je ervoor zorgt dat je het zakje al uit de bagage hebt, als je dan aan de beurt bent ben je lekker snel klaar woohoo!

Maar wat valt nou onder vloeistof? In het overzicht hieronder vind je de meest voorkomende producten die je meeneemt op reis!

 • Afbeeldingsresultaat voor handbagage vloeistoffenDrinken
 • Spuitbussen
 • Make-up
 • Parfum
 • Zonnebrand
 • Neusspray
 • Gels
 • Shampoo
 • Lotions
 • Schuimsoorten
 • Tandpasta
 • Vloeibaar eten (BV: smeerkaas)

Al deze producten vallen onder vloeistoffen. TIP : Twijfel je nou of een product een vloeistof is? Kijk dan of de inhoud van het product in milliliters is aangegeven.

De vloeistoffen die je na de security koopt mogen wel gewoon mee in je handbagage! Denk aan bijvoorbeeld Victoria’s Secret items, YAY! Dit kan omdat deze producten gecontroleerd zijn en dus geen gevaar kunnen veroorzaken. Ook is het slim om bijvoorbeeld een leeg flesje mee te nemen. Na de veiligheidscontrole kun je deze weer vullen met water!

Er zijn uiteraard wel wat uitzonderingen. Denk bijvoorbeeld aan babyvoeding, dit mag mee tot een maximum leeftijd van 2 jaar. Ook mogen medicijnen mee, mits je hier een doktersverklaring voor bij hebt.

Er is een vraag die ik vaak kreeg: ”Ik heb een shampoo fles van 150 ml, maar er zit nog maar de helft in. Mag deze mee aan boord?” Nee de fles mag niet mee aan boord. Het is niet te controleren hoeveel vloeistof er daadwerkelijk in het flacon zit. Vandaar dat het niet meer dan 100 ml mag zijn.

TIPS ALS JE MET EEN GROEP REIST:
1. Misschien heeft er iemand ruimte over in zijn/haar zakje en kun jij daar nog iets in stoppen. Zo kun je meer producten meenemen! LET OP: neem nooit een zakje van een vreemde aan, als jij geen vloeistoffen bij heb. Je weet niet wat diegene in het zakje heeft zitten en jij wilt daar niet verantwoordelijk voor zijn.
2. Heb je nou producten bij met een inhoud boven de 100 ml? Koop dan één stuk ruimbagage bij en verdeel de kosten onder iedereen die mee reist. Niet zo duur en je kunt je favoriete producten full size meenemen!

Prohibited items

Op de vloeistoffen na zijn er ook nog een aantal voorwerpen die verboden zijn om mee te nemen aan boord. Wat betreft deze voorwerpen, dit zijn de DON’TS:

 • (Scheer)messen
 • Scharen groter dan 6 cm (een nagelschaartje mag dus wel!)
 • Scherpe voorwerpen
 • Gereedschap
 • Vuurwerk
 • Lucifers
 • Tennisracket

Electronic devices

Net als bij de vloeistoffen dien je de elektronische apparaten ook zichtbaar in de bakken te leggen bij de veiligheidscontrole. Elektronische apparaten zijn in principe gewoon toegestaan. Alleen moeten deze ook apart gescand worden, dus zorg dat je ook deze al uit je bagage hebt voordat je bij de controle bent.

Dit waren mijn DO’S & DON’TS wat betreft alles wat mee mag in je handbagage. Heb je nog vragen? Of heb je zelf nog tips? Laat ze dan achter in de comments! 

Liefs Eline

 

 

 

 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.