Personal

Handlettering with DIDISIGN

Handlettering
with DIDISIGN

HANDLETTERING is hot and happening! 2017 staat al helemaal in het teken van deze trend. Voor diegene die denken : what are you talking about? Ik zal het even toelichten. Handletteren is eigenlijk een kunstvorm, het gaat hierbij om het tekenen van letters. Je bent bezig om letters om te zetten in jou persoonlijke stijl door verschillende vormen toe te passen. Zo kun je bijvoorbeeld jouw eigen lievelingsquote ontwerpen, of zelf een originele verjaardagskaart maken!

Via mijn dansschool ken ik Didi Rikken. Didi is een jonge, creatieve vrouw met mega veel talent! Ook zij werkt veel met handlettering en ontwerpt daarmee de mooiste desings. Vandaag laat ik jullie een paar van haar ontwerpen zien en vertel ik jullie hoe je zelf met handlettering aan de slag kunt gaan!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Op dit moment is handlettering echt een trend, maar zoals je wel kunt zien is Didi er al langer mee bezig. Het leuke aan deze kunstvorm is dat er geen regels zijn, dus je kunt al je fantasie gebruiken en daarmee jouw eigen creaties maken! Zo kun je verschillende pennen/stiften gebruiken waarmee je dunne of juist dikke lijnen kunt creëren. Ook kan je in plaats van wit papier iets met een patroon gebruiken, of iets met wat meer kleur. Je kunt veel inspiratie halen van social media kanalen zoals Pinterest en Instagram.

19358846_1526784124063710_882308691_o.jpg
Handoek : €15,99 – Werkboek : €9,99

Maar hoe begin je nou met handletteren? Karin Luttenberg helpt je hier een handje bij. Zij is illustratrice, graficus en ze heeft het boek ”Handlettering doe je zo!” met een bijbehorend werkboek uitgebracht. Met hierin stap-voor-stap handleidingen, tips, trucjes en leuke opdrachten om te oefenen met handletteren. Zelf ben ik hier ook mee begonnen en ik vind het ontzettend leuk. Je kunt echt je creativiteit hierin kwijt en het werkt ook behoorlijk verslavend in a good way. Dus als jij ook met handlettering wilt beginnen zou ik deze boeken zeker aanraden! Je kunt ze bestellen bij de Bruna.

Ben jij nou benieuwd geworden naar alle ontwerpen van Didi? Zij post regelmatig op haar Facebook en Instagram haar nieuwste creaties! Dus als je op de hoogte wilt blijven moet je haar zeker eventjes volgen!

WIN WIN WIN
PS. Je maakt kans op een ontwerp met jou favorite quote ontworpen door DIDISIGN. Dus laat jou levensmotto, favoriete uitspraak of lievelingsquote achter onder dit artikel of op mijn Instagram account, be creative! Misschien zie je jouw antwoord terug in een design speciaal voor jou gemaakt door Didi, hoe leuk is dat? Succes!

Zijn jullie al bekend met handlettering? Of ben je er zelf ook al mee bezig geweest? Let me know. Het is leuk om de creaties met elkaar te delen, of om inspiratie uit te halen!

Liefs Eline

 

 

 

Eén reactie

  • Janna Kamphof

    Ik vind handlettering ook zo onwijs tof! Ik heb zelf een tijdje geleden een workshop brushlettering (vergelijkbaar met handlettering) gevolgd en ben echt mega enthousiast 🙂

    Ik doe gelijk mee met je winactie 🙂 Mijn favoriete quote is: “Life begins at the end of your comfort zone”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.