Make-up

I Heart Makeup Golden Bar

I Heart Makeup
Chocolate Palette Golden Bar

Een echt oogschaduw palette had ik voorheen nog niet, net zoals mijn talent voor het creëren van echte oog looks. Een vriendin van mij is altijd erg creatief met oogschaduw dus mocht ik een keer oogschaduw op willen dan vroeg ik altijd of zij mijn make-up kon doen. Dit was natuurlijk de makkelijke weg, maar mijn interesses in oogschaduw werd daardoor steeds groter! Na het bekijken van verschillende tutorials op YouTube begonnen mijn interesses zich steeds meer te ontwikkelen. Ik besloot er zelf mee aan de slag te gaan, dit deed ik met mijn allereerste palette ”Golden Bar” van I Heart Makeup.

18553767_1491826854226104_224787971_oWat ontzettend leuk is aan deze ”Chocolate” lijn is dat alle paletten de vorm hebben van een smeltende chocoladereep, cute! Het palette voelt stevig aan, is voorzien van een spiegel en bevat 16 verschillende kleuren. Er staat dat het palette zowel matte- als shimmer tinten bevat, maar wat mij gelijk opviel is dat er alleen maar shimmer tinten in het palette zitten. Wat ik persoonlijk jammer vind, ik gebruik vaak een neutrale matte kleur als basis. Er is wel degelijk verschil tussen de oogschaduws. De ene oogschaduw glanst meer dan de ander, maar een matte tint zit er zeker niet in.

18553913_1491827190892737_1207087917_o

Let’s start playin’! De kleuren in het palette zijn vooral warme koper/aarde tinten, waar ik dol op ben. Donkere tinten laten mijn blauwe ogen mooi uitkomen. Ik ging dit keer voor een everyday look met verschillende bruin tinten. Als je net begint met oogschaduw is het makkelijk om jezelf drie basis stappen aan te leren. Verspreid eerst een neutrale lichte kleur over het hele ooglid, breng dan een donkere tint aan in je crease en tot slot een nog donkere kleur in je buitenste ooghoek (blend, blend, blend it up.) Je kunt eventueel zoals ik hier ook heb gedaan de donkere tint ook op je onderste wimper rand aanbrengen zodat alles mooi overloopt. Ook kun je een highlighter in de binnenste ooghoek aanbrengen ,dat geeft altijd een fris effect en maakt je look gelijk helemaal af.

De oogschaduws zijn echt heel erg goed gepigmenteerd! Ondanks dat dit een budget product is, kun je dat zeker niet merken aan de kwaliteit. Ze blenden mooi in elkaar over en je kunt de kleuren goed opbouwen. Ik vind het leuk aan dit palette dat je er zoveel kanten mee op kan. Je kan zoals ik hier deed voor een neutrale look gaan of met de donkere tinten een smokey-eye creëren. De highlighters gebruik ik ook nog wel eens op mijn jukbeenderen over mijn eigen highlighter heen voor een extra glow (tip!)

Het palette is verkrijgbaar bij o.a. Boozyshop en Kruidvat voor €9,95. Oh and yes dit is zeker weten een budget topper! Je krijgt 16 gepigmenteerde oogschaduws, een spiegel en een dubbelzijdig kwastje. Het enige nadeel vond ik dat er geen matte tinten inzaten terwijl I Heart Makeup dat wel beloofd, maar op dat na ben ik fan van dit palette!

Zijn jullie al bekend met I Heart Makeup? Of wat is jou favoriete oogschaduw palette?

Liefs Eline

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.