Music

The Bodyguard

The Bodyguard

Voor mijn 21st birthday kreeg ik van mijn ouders kaartjes voor de musical ”The Bodyguard”. Hier wilde ik al super lang heen, dus je begrijpt wel dat ik mega blij was met dit cadeau. Later kregen we ook het idee om mijn oma mee te nemen als verassing, zodat het echt een oma-moeder-dochter uitje zou worden. Die verassing was meer dan geslaagd want tot op het laatste moment had ze niks door. We besloten er een dagje Utrecht van te maken! Eerst lekker shoppen, daarna een hapje eten en tot slot de musical. Ben jij benieuwd wat ik van de musical vond? Lees dan snel verder!

18452592_1482803848461738_692012383_o

The Bodyguard is de musical versie van de hitfilm uit 1992. Het verhaal gaat over de superster Rachel Marron. Deze artiest wordt lastig gevallen door een onbekende stalker. Extra beveiliging was dus echt een must om ervoor te zorgen dat Rachel, haar zus Nicki en zoontje Fletcher niks zouden overkomen. Frank Farmer is de extra beveiliging die werd ingeschakeld, hij wordt the bodyguard van Rachel. In het begin liggen Rachel en Frank elkaar helemaal niet. Totdat Rachel ziet wat hij er allemaal over heeft om haar en haar familie te beschermen. Hierdoor groeien de twee naar elkaar toe en uiteindelijk worden ze verliefd. Frank wilt dit tegenhouden om haar zo goed mogelijk te kunnen beschermen. Daarbij komt kijken dat Nicki ook een oogje heeft op Frank, wat zorgt voor een hoop drama met daarbij ook grote gevolgen.18425887_1482803845128405_901141351_n

De musical kun je bewonderen in het Beatrix Theater in Utrecht. Wij hadden tweederangs kaartjes besteld, maar toen we aankwamen bleek er een verassing voor ons klaar te liggen. Door uitval van een groep werden wij kosteloos geüpgraded naar de eerste rang, YAS! We werden verplaatst naar rij 8. Dit was echt heel dicht bij, we konden het vanaf daar super goed zien! Uiteindelijk waren we 16 rijen naar voren verplaatst. Dit gebeurt natuurlijk niet vaak, dus hier hadden we echt even een geluksmomentje, lucky us!

Bij de Bodyguard denk je natuurlijk gelijk aan Romy Monteiro, zij speelt de hoofdrol van Rachel. Wij hadden niet Romy maar Talita Angwarmasse, maar wauw wat was zij amazing! Een prachtige stem waarvan ik bij iedere hoge noot weer kippenvel kreeg. Miro Kloosterman speelde Frank Farmer en wat ik erg leuk vond is dat Ferry Doedens ook meespeelde. Ik vind hem altijd erg grappig en hij was dan ook geknipt voor zijn rol als Spector, de mega enthousiaste assistent van Rachel.

De show was echt super, ik kan het niet anders omschrijven. Zelf dans ik ook en als ik dan zie hoe zo’n musical in elkaar zit met al die professionele dansers en danseressen vind ik dat echt te gek. Daarnaast zijn de bekende nummers van Whitney Houston zoals ”I will always love you” en ”I wanna dance with somebody” alleen al prachtig. Ik zou deze musical aan iedereen aanraden, ik zou zelf wel een tweede keer willen gaan!

18472256_1482805585128231_876937062_o.jpgJe hebt de mogelijkheid om bij de jaarbeurs te parkeren voor €14,- per dag, dit is op loopafstand van het theater. Ook zit het theater direct langs het station van Utrecht Centraal gevestigd, ideaal als je dus met de trein wilt gaan! Helaas stopt The Bodyguard stopt al bijna, de laatste show zal plaatsvinden op donderdag 16 juli. Dus mocht je nog interesse hebben in deze musical dan moet je er snel bij zijn!

De laatste foto is gemaakt tijdens de finale van de voorstelling, want je mocht gedurende de voorstelling geen foto´s maken en/of filmen. Hier kon je goed zien hoe dicht bij we zaten en de staande ovatie van het hele theater. Na het applaus kwam nog een keer de hit ”I wanna dance with somebody” om het echt af te sluiten. Gosh, I love this song!

 
Als echte musical liefhebber heb ik samen met mijn oma en moeder (it’s in the family) enorm genoten van deze musical en een super leuke dag gehad in Utrecht.

Ben jij al eens naar The Bodyguard geweest? Of wat was je favoriete musical?

Liefs Eline

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.