Series

Netflix Favorites Part 3

Netflix Favorites Part 3
Vampire Dairies

Na part 1 & 2 is het alweer tijd voor part 3 van de Netflix Favorites reeks! De vorige keren hebben jullie gelezen over de serie Pretty Little Liars en The Walking Dead. Dus ben je daar ook benieuwd naar? Klik daar dan eventjes op dan kun je die ook lezen!

Wat is Netflix Favorites?
Netflix Favorites laat in iedere post een serie zien waar ik zelf enthousiast over ben. Ik vertel zonder te veel te verklappen waar de serie over gaat en waarom ik deze zou aanraden aan jullie. So let’s start with part 3!

THE VAMPIRE DIARIES

alle drie

The Vampire Diaries is een Amerikaanse drama/fantasy serie gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van L.J. Smith.De eerste aflevering van deze serie vond plaats in 2009 in de Verenigde Staten, maar inmiddels kunnen wij de eerste 6 seizoenen terug vinden op Netflix. De allerlaatste finale aflevering van seizoen 8 is net in Amerika uitgezonden. Nu is het nog wachten tot de andere seizoenen op Netflix komen in Nederland.

Deze serie gaat met name over het leven van het meisje Elena Gilbert.
Na het overlijden van haar ouders woont ze bij haar tante Jenna samen met haar broertje Jeremy. Ze wonen in Mystic Falls, dit is een plaats met een bovennatuurlijke geschiedenis. Elena die met haar twee beste vriendinnen Caroline en Bonnie op school zit, krijgen een nieuwe klasgenoot genaamd Stefan Salvatore. Elena en Stefan zijn meteen tot elkaar aangetrokken, maar bij hun eerste ontmoeting weet ze natuurlijk nog niet dat Stefan veel meer is dan alleen een ”nieuwe student”. Na Stefan’s verschijning gebeuren er ineens rare dingen in Mystic Falls. Er worden lijken aangetroffen en het lijkt erop dat dit het werk is van een vampier. Als dan ook nog Damon (de broer van Stefan) ineens opduikt na jaren, komen er nog meer vraagtekens bij Stefan. Wat is er gebeurt in Mystic Falls? En wat gaat er allemaal nog gebeuren?

Dezeelena and stefan serie had hetzelfde verslavende effect als Pretty Little Liars had bij mij. Het is echt een perfecte mix tussen drama, romance, actie en ook regelmatige wat humor. Er zit een hele goede verhaal lijn in met ook soms wat flashbacks hierdoor leer je steeds meer over de personages.

Zoals ik ook al vermelde met de Walking Dead houd ik eigenlijk helemaal niet van zombies, vampieren, etc. omdat het vaak zo fake overkomt. Ook bij deze serie is dat helemaal niet het geval. Er komen zowel vampieren als heksen en zelfs weerwolven in deze serie voor, maar dit past helemaal in het verhaal en bij de geschiedenis van de stad. Sterker nog het voegt echt iets toe aan het verhaal.

Seizoen 8 was helaas het laatste seizoen van The Vampire Diaries. Ik ben heel enthousiast over deze serie, je blijft geprikkeld en als je eenmaal in het verhaal zit ben je er niet uit te slaan. To be honest, ik heb af en toe zelfs een traantje weggepikt. Dit geeft overigens wel aan dat het een goede serie is met een echt verhaal.

The Vampire Diaries was echt een top serie en ik zou hem zeker aanraden. Mocht je ook in eerste instantie denken, mmm vampieren? Give it a try! Je gaat er gegarandeerd geen spijt van krijgen.

Ben jij al bekend met the vampire diares? En wat is jou favoriete serie?

Liefs Eline

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.